GRCKA MITOLOGIJA PDF

Hermafrodit (mitologija). Iz Wikipedije Hermafrodit (mitologija) na Wikimedijinoj ostavi · Hermaphroditus Kategorije: Grčka mitologija · Rimska mitologija. Iksion (grč. Ἰξίων, Ixiôn) u grčkoj mitologiji bio je jedan od Lapita, tesalski kralj, Antionov ili Flegijin sin; prvi čovjek u povijesti koji je prolio krv svoje rodbine. Robert Graves u svome djelu Grčki mitovi prijedlaže etimologiju Ganimedova imena: γάνυσθαι + μήδεα = radovanje u muževnosti, Ganimed u grčkoj mitologiji.

Author: Dijinn Daramar
Country: Cambodia
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 9 November 2017
Pages: 232
PDF File Size: 6.83 Mb
ePub File Size: 13.74 Mb
ISBN: 508-7-84261-707-1
Downloads: 68122
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulkizshura

Lov na Kalidonskog vepra.

Ganimed (mitologija)

Znao je da bi bil o beskorisno ukrasti brod i otploviti, jer bi ga Minosovi brzi brodovi ubrzo sustigli. Tada je Zevs postao gospodar svijeta, bogova i ljudi. Back to home page. Njegova radionica nalazila se na Lemnu, ali i gde god su postojali vulkani i vatra. Sklopljen je sporazum sa Hadom: Quite interesting and complete. Otac mu je bio sveti bijeli bik u kojeg se Pasifaja zaljubila.

Apolon pripada drugoj generaciji bogova sa Olimpa, jer je Zevsov sin od Lete, kao i njegova sestra Artemida. Persej Persej je bio sin Zevsa i Danaje. Hefest -bog vatre i zanatstva- Hefest, bog vatre, metalurgije i umetnosti, bio je s in Zevsa i Here. Prema Hesiodu, bile su dvije: Sa njom je dobio Aresa, Hebu, Ejletiju i Hefesa.

This book is not yet featured on Listopia. Open Preview See a Problem? Lists with This Book. You get to see how mitolofija of the Greek sculptures looked like, the drawings on their vases, maps that show you how the land was divided back then or what routs did the Greeks take.

  1988 JEEP GRAND WAGONEER OWNERS MANUAL FILETYPE PDF

Rob, koji se spasio prilikom napada na Laja, prepoznao je u Edipu Lajovog ubicu. Hermes je bio sin Zevsa i Maje, jedne od Plejada, koju je krasila izuzetna lepota.

Tako su uspjeli da je ubiju. Subscribe to newsletter To be informed of the latest articles, subscribe:. Iako je bila udata za hromog boga Hefesa, bila je je i u ljubavnoj vezi sa Aresom. Really nice little and concise book about Greek mythology.

Boginja je na njega bila besna jer ju je jednom video kako se na nekom izvoru kupala naga. Hefest je pao na ostrvo Lemno gde su ga stanovnici odnegovali, ali je ostao hrom. Hermes je imao mnogo dece, a neka od njih su: Dedal ga je sahranio na malom ostrvu, gdje ga je more izbacilo, koje je poslije nazvano Ikarija.

I thoroughly enjoyed it, especially parts about Iliad and Odyssey. Mida je odrubio glavu berberinu, a onda se ubio od sramote.

Kao njegovi sinovi spominju mitologiha i Pan, Arpalik, Abder i dr. Just a moment while we sign you in to your Goodreads account. To see what your friends thought of this book, please sign up. Ko god bi je pogledao pretvorio bi se u kamen. Bookworm89 added it Sep 28, Iz ovih avantura, Zevs je dobio mnogo druge djece, mitolobija, polubogove i heroje.

Not only that you learn a lot about ancient Greek gods, something about the Trojan war mitilogija Odysseus’s journey, the book is also very well illustrated.

  DIESTEL GRAPH THEORY 4TH EDITION PDF

Najpoznatiji je bio Polifem sin boga Posejdona. Antagonistkinja rated it really liked it Jul 30, Postao je religijski simbol, kako u umetnosti, tako i u radu.

Grčka Mitologija by Sophia Souli

Want to Read Currently Reading Read. Beki added it Mar 01, Follow us Subscribe to the RSS feed http: Argonauti su morali da savladaju razne prepreke na putu do Kolhide i pri povratku u svoju zemlju. Faeton Faeton je bio sin Heliosa, Boga Su nca. Samo se jedan sluga spase bjekstvom. Faeton je bio sin Heliosa. There are no discussion topics on this book yet. Njena osveta je bila surova. I think that anyone that enjoyed fairy tails as a child would enjoy this book. October 16Written by Werevolf.

Irena added it Nov 20, Iju,koju je Zevs veoma voleo, pretvorila je u kravu. Kasnije je poslao majci, da bi joj se osvetio zlatni presto koji je sam napravio. Una Reader rated it it was amazing Oct 11, Dunja Radulov rated it liked it Nov 27, Bila je kombinacija divlje koze, lava i zmije sa zmajskom glavom. Radionica im je bila ispod Etne vulkana koji se nalazi na jednom od Liparskih ostrva sjeverne Sicilije.

work_outlinePosted in Video